Les biblioteques al Baròmetre de la Comunicació i la Cultura

Posted on 6/Març/2008

0


És una bona notícia que el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura de la Fundació Escacc es vagi consolidant. No es tracta només de tenir una eina d’hàbits de consum cultural dels Països Culturals, sinó que tècnicament permet una aproximació molt més precisa als hàbits dels nostres usuaris potencials. Aquest baròmetre afina molt més els resultats i permet veure detalls que altres estudis de medis més generals (OJD, etc.) no veuen. Així per exemple, d’una comarca concreta podem detectar quin és realment el diari més llegit, diaris que en els estudis dits “nacionals” no s’inclouen.

A banda, com deia, de saber quin usos cultural fan els nostres usuaris potencials podem veure quina presència hi tenen les biblioteques. Si hi surts, ja es bona notícia, si no, malament comencem.

El Baromètre ens informa per exemple 8’2% dels llibres que estan llegint les persones consultades provenen de biblioteques, tal i com es pot veure a la imatge següent.

llibres.jpg

Pel que respecta a la música i videojocs, l’índex de material aportat des de les biblioteques és molt menor, només un 0’5% pels videojocs i un 0’3% pel que respecta a la música.

videojocs.jpgmusica.jpg

Finalment, fins a quin punt les biblioteques són llocs de referència per a la connexió a Internet?. Segons el baròmetre només un 0’4% dels enquestats utilitzaren aquesta via.

internet.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis